Brokoli Çorbası
🥦Brokoliyi bütün halde tüketmeliyiz; yani çiçeklerini ayırıp sapını ve yapraklarını atmak besin değerini yarı yarıya azaltıyor. Brokoli vücutta detoks sistemlerini destekleyen bir sebzedir ve bu desteği sağlayan enzimlerin az miktarı çiçeklerinde bulunurken fazlaca saplarında bulunur. Yaprakları da vitaminler ve antioksidanlar açısından zengindir. Bu yüzden brokoli alırken sapı en uzun, yaprakları en fazla olanını seçmeliyiz.Brokolinin çiçeklerini fırınladığım bir gün sapları ve yaprakları kullanarak yaptığım bir çorbanın tarifini sizinle paylaşmak istiyorum. Süt ve ya krema içermeyen bu çorbayı kemik suyu ile yapınca lezzeti katlandı.
🥦BROKOLİ ÇORBASI
1 soğan (iri doğranmış)
3 diş sarımsak (ezilmiş)
1 havuç (halka doğranmış)
Brokolinin sapları ve yaprakları (dilerseniz çiçeklerini de kullanabilirsiniz) (iri doğranmış)
2 su bardağı kemik suyu (veya su)
1 tatlı kaşığı sade yağ
Tuz, dilediğiniz baharatlar
Önce soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Rengi solunca havuç ve brokoli parçalarını ekleyip biraz daha kavurun. Üzerine kemik suyu (veya su) ekleyin ve pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayınca blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirin. Kıvamı damak tadınıza kalmış, eğer sizin için koyu olduysa biraz daha su/kemik suyu ekleyip kıvamı açabilirsiniz. Bir taşım kaynattıktan sonra sade yağ ekleyin ve yağ eriyene kadar karıştırın. Baharatlarla lezzetlendirdikten sonra çorbanız hazır. Afiyet ve şifa ile 🌹
Yorumlar
Yorum Gönder