Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Kırmızı lahana turşunu ister tek basına meze olarak ister salatanıza ilave ederek tüketebilirsiniz. Çiğ hali biraz daha sert olan bu sebzeyi ben turşu halinde tüketmeyi çok seviyorum. Kırmızı meyvelerin ve sebzelerin antioksidan olduğunu, C vitamini içerdiğini biliyoruz. Diğer taraftan fermente gıdalarla beslenmek sağlıklı bir bağırsak florası oluşmasını sağlıyor. Hal böyleyken "kırmızı" lahana "turşusu" oldukça sağlıklı bir besin olarak sofralarımızda yer alıyor.

Tarif⬇️

🔸️Orta boy kırmızı lahana
🔸️1 tatlı kaşığı deniz tuzu
🔸️1 çay bardağı sirke
🔸️1 limonun suyu
🔸️1 çay bardağı içme suyu
🔸️Sarımsak, sıvı yağ

Lahanayı incecik doğrayın, deniz tuzunu ilave edip elinizle yoğurun. Rengi koyulaşıp yumuşayınca sirke, limon ve içme suyunu ekleyip karıştırın. Sıkıştırarak kavanoza doldurup kalan suyu üzerine ekleyin. En üste birkaç diş sarımsak ve sıvıyağ koyduktan sonra kullanılmamış bir kapakla sıkı sıkı kapatın. 4-5 gün buzdolabında bekledikten sonra servise hazır. 

Afiyetle🌼

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Burun Açıcı Karışım