Kefir ve Keten Tohumu


Bağırsaklar, işlevleri itibariyle vücuttaki toksinlerin ve zararlı patojenlerin vücuttan uzaklaştırılmasında büyük öneme sahiptir. Dolayısıyla düzenli bağırsak hareketleri bizim için çok önemli. Çünkü kabızlık halinde bağırsaktaki bu toksinler emilerek geri vücuda karışıyor. İşte bu yüzden görevini yerine getirirken bağırsaklara biraz destek olmak hiç de fena olmaz.


🌀Kefir, evde kolayca hazırlanabilecek fermente besinlerden biridir. Günde 1 su bardağı kefir tüketildiğinde günlük kalsiyum ve fosfor ihtiyacının %20'si, B12 vitaminin %14'ü ve magnezyum ihtiyacının %5'inin karşılandığı zengin bir probiyotik besindir.
🌀Keten tohumu, bitkisel bir omega 3 kaynağıdır. 1 avuç keten tohumu günlük magnezyum ve mangan ihtiyacının %30’unu karşılar. Aynı zamanda su ile beraber şişip gaitayı yumuşatma özelliği vardır.
🌀Bağırsak florası için oldukça faydalı bu tarifi günlük diyetinize eklemek bağırsak hareketlerinizi hızlandıracaktır.
➡️1 bardak kefire 1 tatlı kaşığı keten tohumu karıştırarak tüketin. Sabah aç karna içebileceğiniz gibi ara öğün olarak da tüketebilirsiniz. Keten tohumu miktarını 1 yemek kaşığına kadar artırabilirsiniz.

📌Ancak; hızla oksitlendiği için keten tohumunu mutlaka TANE olarak satın almalı ve kullanmadan hemen önce öğütmelisiniz. Ve kesinlikle öğütmeden tüketmeyin!
🌀Süte göre kıyaslandığında laktoz miktarı çok daha az olan kefir, laktoz intoleransı olan kişiler tarafından dikkatli tüketilmelidir.

Sağlıklı günler☀️ #comerttavsiyeler #comerttarifler #kefir #ketentohumu
#probiyotik #fermente #probiotics #fermentation #kefiryeast

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Burun Açıcı Karışım

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?