Karabuğday Pilavı - Patlıcanlı

 


1 su bardağı çiğ karabuğday

1 su bardağı su ( ve/veya kemik suyu)
1 patlıcan
1 soğan
3 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1 domates
Salça , tuz, dilediğiniz baharatlar
Zeytinyağı / sade yağ

Patlıcanı soymadan minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suya koyun.
Soğan, sarımsak ve biberleri doğrayıp sotelemeye başlayın. Üzerine küp doğranmış domatesi ve salçayı ekleyin. Patlıcanı süzüp tencereye ekleyin. Belki 1-2 yemek kaşığı su eklemeniz gerekebilir, ama suyu fazla koymayın patlıcan da suyunu salacak. Tencerenin kapağını kapatıp patlıcanlar yumuşayana dek pişirin. Pişince dilediğiniz baharatlar ve tuz ekleyin.

Çiğ karabuğdayı yıkayıp süzün ve tencereye alın, yağını ekleyip bir miktar kavurun. Üzerine sotelenen sebzeleri ve 1 su bardağı kadar suyu (ve/veya kemik suyu) ekleyin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

Afiyetle🌹

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım