Şekersiz Marmalet Tarifi


Yaz meyveleri tükenmeden reçeller, marmelatlar yapılsın. Hem de şekersiz! Bir nevi pişmiş meyve püresi olan bu marmelatları ister kahvaltılarda ister keklerin, pastaların üzerinde kullanabilirsiniz.


1 kg meyve (erik, incir, ahududu, böğürtlen veya dilediğiniz bir meyve)
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı içme suyu

Kullandığınız meyveye bağlı olarak meyvenizi soyun ve 2 ye bölüp bir tencereye alın (incirleri soydum 2’ye ayırdım, erikleri bütün halde bıraktım)
Üzerine yarım limonun suyunu sıkın ve 2 yemek kaşığı içme suyu ekleyin.
Kısık ateşte pişirmeye başlayın, meyveler suyunu salıp pişmeye başlayacak.

İNCİR için meyveler iyice eriyene kadar pişirin. Pişince el blender ı ile püre haline getirin ve son olarak bir taşım daha fokurdatıp kavanoza alın. Kapağını sıcakken kapatırsanız vakumlanacaktır, ancak hiçbir koruyucu eklemediğimizden buzdolabında muhafaza edin.

ERİK için çekirdekler ayrılana kadar pişirin. Bir süzgeçten geçirin. Çekirdekler ve kabuklar ayrılacak, altta kalan meyve püresini tekrar tencereye alın. Bir taşım fokurdatıp kavanoza alın. Kapağını sıcakken kapatırsanız vakumlanacaktır, ancak hiçbir koruyucu eklemediğimizden buzdolabında muhafaza edin.

NOT:
🌀1 kg meyveden 1 küçük kavanoz (250-300ml) marmelat çıkıyor.
🌀Şeker kaynağı eklemeyip meyvelerin kendi tatlılığı ile tüketiyoruz. Ama siz tatlandırmak isterseniz kavanozlamadan önce birkaç kaşık bal /elma özü/hurma özü gibi şeker kaynaklarından birini kullanabilirsiniz.
🌀Kıvamını biraz daha koyulaştırmak isterseniz kavanozlamadan önce 1-2 yemek kaşığı chia tohumu ekleyebilirsiniz.
Afiyetle 🌼 #comerttarifler #sekersizmarmelat #sugarfree


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Burun Açıcı Karışım

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?