Kefir Mayası hakkında


🌀Kefir mayaları minik minik tomurcuklar şeklindedir.

🌀Kefir mayalarken metal malzemeler kullanmamaya, plastik süzgeç ve tahta kaşık kullanmaya özen gösterin.
🌀Her mayalama öncesi sütü koyacağınız cam kavanozu, kullanacağınız kaşığı kaynar su ile steril edin
🌀Kefiri süzüp mayasını ayırdıktan sonra; elinizdeki mayayı içme suyuyla güzelce yıkayın. Birkaç gün içerisinde tekrar kullanacaksanız bu mayayı buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Cam bir saklama kabına/bardağa mayayı koyup üzerini geçecek kadar su (veya süt) ile doldurun ve buzdolabında bekletin.
🌀Elinizdeki mayayı yakın zamanda kullanmayacaksanız süzdükten sonra minik boy buzdolabı poşetine koyarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Tekrar kullanacağınız zaman önce erimesini bekleyin.

Ayrıca;
🔹Ilık ya da soğuk süt kullanın
🔹Mayalama işlemini oda sıcaklığında 24 saat süresince yapın, yaz aylarında artan sıcaklıklar dolayısıyla birkaç saat daha az bekletebilirsiniz
🔹Kefir mayalarken kavanozun kapağını sıkmadan sadece üzerine kapatın, hava almasını engellemeyin
🔹Mayaladığınız kefiri 2-3 gün içerisinde tüketin ve bu süre boyunca buzdolabında muhafaza edin

Sağlıklı günler☀️ #comerttavsiyeler #comerttarifler #kefir #probiyotik #fermente #probiotics #fermentation #kefiryeast

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım