Kemik Suyu Tarifi


İçerdiği aminoasitler, jelatin, doğal yağlar, vitamin ve minerallerle kemik suyu bağırsak duvarının onarılmasında büyük role sahip bir gıdadır. @yesimtemelozcan ın tarifine göre kemik suyu yapımı:


Ortadan kırılmış ilikli kemikleri (kuzu, dana) tencereye alın. Önce suda yarım saat bekletip o suyu dökün. Tekrardan kemiklerin üzerini geçecek kadar içme suyu doldurun, yarım çay bardağı kadar sirke ekleyin. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpük tabakayı (kef) toplayıp atın. Bir taşım kaynayınca altını kısın; mum alevi şeklinde çok kısık bir ateşte 8-10 saat kadar pişirin. İşlem bitince soğumaya bırakın. Ilıyınca cam kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

⭐️Pişirme suyuna sirke (ya da 1 limonun suyu) ekleyince kemiklerdeki minerallerin suya geçişi sağlanır
⭐️Fokur fokur kaynadığında hızla su kaybı ve beraberinde mineral kaybı olacaktır; bu yüzden mum alevi kadar kısık bir ateşte, tencerenin dışını elleyebileceğiniz ısıda pişirmelisiniz
⭐️Yüksek ısı ve yüksek basınç kolajenin suya geçmesini engellediğinden düdüklü tencere tercih etmemelisiniz
⭐️24 saate kadar pişirme süresi olabilse de histamin yükünü artırabileceğinden 8-10 saat pişirme yeterli ve uygundur
⭐️Aromalandırmak isterseniz havuç, soğan, sarımsak, kereviz, karabiber, karanfil, deniz tuzu, limon suyu veya sirke koyabilirsiniz

Sağlıklı günler🌷 #comerttavsiyeler #eliminasyon #leakygut #kemiksuyu #bonebroth

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım