Fitik Asit


Fitik asit bitkinin kendini korumak için sentezlediği ve birçok hücresinde depo halde bulunan fosfordur. Bitki için faydalı bir maddedir. Kurubaklagillerin yanı sıra tahıllarda, tohumlarda ve kuruyemişlerde bulunur.


Fitik asidi parçalayan bakteriler sadece “sağlıklı bağırsak florasında” bulunduğundan ve insan vücudunda fitaz enzimi bulunmadığından biz bu yapıdaki fosforu sindiremeyiz. Şişkinlik, hazımsızlık, gaz problemleri yaşarız. Ayrıca sindirilemeyen fitik asit vücuttaki kalsiyum, demir, çinko, magnezyum, bakır, mangan gibi minerallerle bağ oluşturarak emilimi düşürür.

Kurubaklagiller ve kuruyemişleri tüketirken fitik asiti parçalamanın yolu pişirme öncesi fermentasyon veya filizlendirme uygulamaktır.

#comertavsiyeler #healthyfood #healthybody #legumes #chickpea #lentil #fermentation #germination #sprouting

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım