Mercimekli Kek


Sahur için hazırladığım bu kekin malzemelerini seçerken hem protein hem sebze içermesine özen gösterdim. Malzemelerdeki karnıyarık otu tozunun, lif kaynağı olarak bağırsakta su tutma özelliğinden faydalandım. Tek dilimde oldukça doyurucu oldu. Buyurun tarif


2 yumurta
1 su bardağı mercimek
2 çay bardağı yoğurt
1⁄2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kasesi ince doğranmış pırasa
1⁄4 demet maydanoz ince kıyılmış
Birkaç tane sivri biber ince doğranmış
1 çay bardağı dilimlenmiş zeytin
1 çay bardağı küp doğranmış peynir (dilediğiniz çeşidi olabilir)
1 paket kabartma tozu
Keten tohumu, karabiber, tuz ve ya dilediğiniz baharatlar

Mercimeği 1 gün önceden suya koyun. Süzdükten sonra rondodan geçirin.
Yumurtayı tuz ile çırpın. Ardından tüm malzemeyi homojen olana dek karıştırın. Koyu bir kıvam oluyor. Genişçe bir kaba boşaltın, içinin iyi pişmesi için çok kalın olmasını istemiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25dk pişirin. Pişirme süresi kalıba ve fırına göre değişebilir, kürdanla kontrol etmeyi unutmayın.

Afiyetle🌷

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım