Ev Yapımı Pizza (Glutensiz)


Bu pizzayı son 1 yıldır düzenli yapıyorum aslında nasıl atlamış da paylaşmamışım bilmiyorum. Bazen yemeğimiz olmadığı akşamlarda yanına fırın patates ile bazen kahvaltıya. Kalın tabanlı pizza oldum olası sevmem, incecik hamur, bol malzeme, mümkünse sebzeli pizza benim favorim. Bu tarifte malzemeleri damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz. Sadece mozarella peyniri yerine kaşar peyniri koymanızı önermem, ben denedim aynısı olmuyor

Tabanı
3 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2 çay bardağı karabuğday unu
Tuz

Sos
1-2 domates rendesi
1 tatlı kaşığı salça
Tuz

Üzerine
1 top mozarella peyniri
Dilediğiniz malzemeler

Tabanı için yumurtayı tuz ile köpürene dek çırpın. Yoğurdu ve en son unu ekleyip güzelce çırpın. Akışkan bir hamur oluyor. 28cm fırın kabı kullanıyorum. 180 derece önceden ısttığınız fırında üzeri kızarana dek pişirin

Domates rendesini salça ile ocakta suyunu çekene kadar pişirin. Taban kızarınca fırından çıkarıp önce domatesli sosu sonra peynir rendesini yayın. Geri kalan malzemeler damak tadınıza kalmış, dilediğiniz malzemeleri üzerine koyup tekrar fırına verin. Peynir eriyene, kenarlar hafif kızarana kadar pişirin. Afiyetle

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım