Sebzeleri Etkin Yıkama
Sebzeleri, meyveleri yıkarken sirkeli su kullanılması şeklinde yaygın bir görüş var. Ancak asidik pH’daki sirke sebzelerdeki tarım ilacı (pestisit) kalıntılarını arındırmada zannettiğiniz gibi başarılı değil. Evimize getirdiğimiz sebze ve meyveleri hem pestisitlerden hem de bakterilerden arındırarak tüketmemiz gerekiyor. Bunun için birkaç önerim var:
💧İlk olarak sebzeleri ve kabukla yiyeceğiniz meyveleri 1 litre suya 1 yemek kaşığı kadar karbonat ( bildiğimiz sofra karbonatı, sodyum bikarbonat, İngiliz karbonatı hepsi aynı şey) karıştırdığınız suda 15 dk bekletin. Ardından çok iyi durulayın.
⚠️Tarım ilaçlarının büyük çoğunluğu asidik pH’dadır. Bazik pH’daki karbonat bu asidik yapıları nötralize ederek uzaklaştıracaktır. Aksine sirkeyle temas edince bu pestisit kalıntılarının güçleneceği iddia edilmektedir
💧İkinci olarak sebzelerinizi 1 litre suya 3 yemek kaşığı sirke karıştırdığınız suda 5 dk bekletin ve çok iyi durulayın.
⚠️Salmomella spp., Shigella spp., Staphylococcus aureus, Escherichia coli başlıca olmak üzere sebze ve meyveler üzerinde hastalık yapıcı çok sayıda patojen vardır. Bu mikroorganizmalar arındırılmadığında çeşitli mide-bağırsak hastalıklarına sebep olur. Sirkeli su, patojenleri ve fiziksel kirleri (toprak kalıntıları) arındırmak için çok uygundur
💧Sebzeleri ve meyveleri pestisitlerden uzaklaştırmak için #aromaterapi den de faydalanabilirsiniz. 1 litre suya 4-5 damla ÖKALİPTUS uçucu yağı ekleyerek hazırladığınız suda sebzeleri bekletin ve ardından durulayın
Sağlıklı günler🍀 #comerttavsiyeler

Yorumlar
Yorum Gönder