Kinoa Kısır - Glutensiz

 


Glutensiz beslenirken tüm buğday ürünlerini olduğu gibi bulguru da tüketmiyoruz. Ama bu kısırsız yaşayacağımız anlamına gelmiyor🤪 Kinoa birçok tarifte bulgur yerine kullanabileceğiniz bitkisel kökenli bir protein kaynağı. Püf noktası suda bekletmek ve çok çok iyi yıkamak.

KİNOA KISIR
1 su bardağı beyaz kinoa
1 su bardağı su
1,5 kuru soğan
4 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı salça (domates/biber salçası damak tadınıza kalmış)
Zeytinyağı
Yeşil soğan
Maydonoz
Sumak, nar ekşisi, nar taneleri
Kimyon, karabiber, pul biber, tuz vs dilediğiniz baharatlar

Kinoayı en az 2 saat (tercihen geceden) suda bekletin. Sonra da 3-4 kez su ile yıkayın ve süzün. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip, kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
Diğer tarafta kuru soğanı doğrayıp zeytinyağında soteleyip salçayla kavurun.
Yeşillikleri ince doğrayın.
Sonrasında tüm malzemeyi bir araya getirin ve afiyet olsun 🌸
📌Beyaz kinoa @naturelkapowders

#comerttarifler #glutensiz #kinoa

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım