Evde Deodorant Yapımı

Günümüzde modern kozmetik teknolojisi bize bin bir çeşit ve kusursuz ürün sunuyor. Evlerimiz görüntülerinin aksine içerikleri pek de iç açıcı olmayan yüzlerce kozmetik ürünle dolmuş durumda. Sabah uyanıp evden çıkana kadar yaklaşık 8-10 farklı kozmetik ürün kullanmaktayız. Kozmetik endüstrisinin bizi yönlendirdiği parlak ve pürüzsüz görüntü aslında buzdağı kimyasallarının görünen kısmı diyebiliriz. Gittikçe artan alerjik hastalıklarda işte bu kimyasalların rolü oldukça büyük. Oysaki doğal yapıyı bozmadan, doğanın kendisinden yardım alarak bakım yapmak mümkün. Gündelik hayatımızda küçük dokunuşlar yaparak daha doğal daha katkısız ürünler kullanabiliriz. Çoğu evde bulunan veya kolayca temin edilebilen malzemeler ile kişisel bakım ürünleri hazırlayabiliyoruz. 

Deodorant, makyaj temizleyici, nemlendirici, sıvı sabun benim de evde hazırladığım ürünlerden birkaçı.

Siz de evinizdeki malzemelerle kolayca deodorant hazırlayabilirsiniz. 

Tarif⬇️
🌀Mısır nişastası (6 çay kaşığı) : nemi tutar, kıvam verir.
🌀Karbonat (2 çay kaşığı) : kokuyu emer, hafif antiseptiktir.
🌀Hindistancevizi yağı (4-6 çay kaşığı) : bağlayıcıdır. 🌀Uçucu yağ (5 damla) : antiseptik amaçla koyabileceğiniz yağlardan bazıları nioli, çay ağacı, palmarosa. 🌀Uçucu yağ (5 damla) : koku amaçlı koyabileceğiniz yağlar zevkinize kalmış; lavanta, portakal, ylang ylang bunlardan bazıları.
Katıları karıştırdıktan sonra, benmari usulü erittiğiniz hindistancevizi yağını karışıma ekleyin. Uçucu yağları da ilave edip ufak bir cam kavanoza boşaltın ve soğumaya bırakın. Hazırlarken akışkan olan bu tarif soğuyunca katılaşacak. Kavanozda hazırlayıp ufak bir spatül yardımıyla koltuk altına sürebilirsiniz. Veya boş bir stick deodorant kabına boşaltarak kullanabilirsiniz. Yaz aylarında eriyebilir bu durumda buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Böylece ter bezlerini tıkamayan, ağır metal barındırmayan, oldukça doğal içerikli üstelik de çok ucuz bir deodorant elde etmiş oluyorsunuz. 

Sağlıklı günler🌼

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım