Evde Sirke Kurumu


Evde sirke kurmaya ne dersiniz? 

Hem doğal hem de market ürünlerine göre çok daha lezzetli oluyor evde kurulan sirke.

 TARİF➡️

Kavanozun yarısına kadar meyve dolduruyorsunuz. Üzerine varsa sirke anası (bende vardı), yoksa da bal+nohut koyuyorsunuz. Kavanozu içme suyu ile doldurup kapak yerine bir tülbent bağlıyorsunuz. Işık almayan bir yerde muhafaza ediyorsunuz. Kurma işlemi tamam✔

Şimdi sıra fermentasyonda. Kavanozdaki meyveler dibe çökene kadar her gün karıştırmak gerekiyor. Çöktükten sonra da yine kapaksız tülbentli şekilde ışıksız ortamda bekletiyorsunuz. Sirke anası oluşup dibe çökünce de sirkemiz artık hazır. 

Fermente besin olduğu için, vücudu alkalileştirdiği için sirke tüketmek oldukça faydalı. Öğünlerden sonra 1 bardak sikeli su içerseniz hem hazmı kolaylaştıracak hem de tokluk hissini artıracaktır. 


Afiyetle.... 


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Burun Açıcı Karışım

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?