Çikolata Soslu Kek


Cumartesimiz tatlansın🌈

Keki için;
3 yumurta
9 hurmanın püresi
1.5 yemek kaşığı kakao
½ su bardağı + 1 yemek kaşığı yulaf unu
1 paket kabartma tozu
1.5 çay bardağı süt
1 tutam tuz

Yumurtaları tuz ile mikserde uzun süre çırpın. Yumurta köpük olup kabarana dek çırpmaya devam edin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın, üzerini geçecek kadar sıcak suda 5 dk bekletin. Ardından suyu dökmeden rondoda püre haline getirin. Hurma püresi ve sütü yumurtaya ekleyin, spatula ile karıştırın. Kuru malzemeleri ilave edin ve spatula ile karıştırın. Yulaf ununa bağlı olarak kıvamı koyu olabiliyor. Akışkan bir kıvamı olması için süt miktarını artırabilirsiniz. 28x28 kare kalıba boşaltıp, önceden ısıtılmış 180 fırında 20 dk pişirin. Pişirme süresi kalıba ve fırına bağlı olarak değişebilir; içini kürdan ile kontrol etmeyi unutmayın.

Sosu için;
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı karabuğday unu (yulaf unu da olur daha önce her ikisiyle de yaptım)
1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü (tercih ettiğiniz başka bir meyve özü olabilir)

Meyve özü hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşıp krema kıvamına gelince altını kapatın ve soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra keçiboynuzu özünü ilave edip güzelce karıştırın. Bu aşamada tadına bakıp damak zevkinize göre 1 kaşık daha öz ilave edebilirsiniz. Son olarak hazır olan sosu kekin üzerine yayın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. Afiyetle🌸

🔎Pekmeze nazaran meyve özlerini kullanmayı tercih ediyorum. Çünkü yüksek ısıda, uzun sürede pişirilerek elde edilen pekmezlerde meyvedeki şeker zararlı kimyasallara dönüşüyor.
📌Ham kakao, yulaf unu ve hindistan cevizi yağı @guzel_gida
📌Hurma @sunnydatestr
📌Karabuğday unu @pinoaturkiye

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım