Portakallı Muffin
Glutensiz beslenmeye başladığımdan beri eski favori tariflerimden alternatif unlarla denemeler yapıyorum. Bizim evde geçer not alan tariflerden birini sizlerle paylaşmak istiyorum. Tam da mevsimi gelmişken;
PORTAKALLI MUFFIN🍊
2 yumurta
1,5 çay bardağı dut kurusu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı (erimiş) ( @guzel_gida )
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı sarı mercimek unu ( @kentoncomtr )
1/2 paket kabartma tozu
1 portakal rendesi
Çay kaşığının ucuyla toz tarçın
Önce dut kurusunu rondoda un haline getirin. Yumurtaları köpürene kadar çırpın, üzerine süt, yağ, portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpın. En son katıları ilave edip spatula ile karıştırın. Koyu bir hamur elde edeceksiniz. Muffin kalıplarına (benim 6 tane çıktı) dökün ve önceden ısıtmaya başladığınız 180°`lik fırında 20 dakika pişirin. İçini bir kürdan ile kontrol etmeyi unutmayın.
Afiyetle 🍊

Yorumlar
Yorum Gönder