KRAKER TARİFİ (Glutensiz)


KRAKER TARİFİ

2 yumurta
6 yemek kaşığı zeytinyağ
1 paket labne peyniri (200g)
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı soğan tozu
3 çay bardağı karabuğday unu
2 çay kaşığı tepeleme karnıyarıkotu tozu
Süsleme: ayçekirdeği, kabak çekirdeği

Un hariç tüm malzemeleri mikserle çırpın. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru 2 parçaya bölün. Her bir parçayı 2 tane fırın kağıdı arasında merdane ile incecik açın. Altındaki fırın kağıdıyla birlikte tepsiye alın ve kesin. Bu aşamada dilediğiniz tohumlarla süsleyebilir veya sade bırakabilirsiniz. 160°'de 15-20 dakika kadar, mutlaka kontrol ederek kızarana kadar pişirin. Afiyetle 🌻

🔍Soğan tozu @naturelkapowders
🔍Karabugday unu @pinoaturkiye
🔍Karnıyarıkotu tozu @guzel_gida

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım