Kar Topu Muffin


KARTOPU MUFFIN

2 yumurta
9 hurmanın püresi
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı yulaf unu
1 çay bardağı süt
1 tutam tuz
Süsleme : Hindistan cevizi yağı, toz hindistan cevizi
Yumurtaları tuz ile mikserde uzun süre çırpın. Yumurta köpük olup kabarana dek çırpmaya devam edin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın, üzerini geçecek kadar sıcak suda 5 dk bekletin. Ardından suyu dökmeden rondoda püre haline getirin. Hurma püresi ve sütü yumurtaya ekleyin, spatula ile karıştırın. Kuru malzemeleri ilave edin ve spatula ile karıştırın. Yulaf ununa bağlı olarak kıvamı koyu olabiliyor. Akışkan bir kıvamı olması için süt miktarını artırabilirsiniz.
Muffin kalıplarına koyup 180 önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişirin. Küçük kalıplar halinde olduğundan hızlı pişecektir ama içini bir kürdan ile kontrol etmeyi unutmayın.
Muffinler soğuduktan sonra üzerlerine fırça yardımıyla erimiş Hindistan cevizi yağı sürün ve toz hindistan cevizine batırın. Afiyetle🌼
🔎Yulaf özünde glutensiz olup üretim, işlenme aşamalarında çapraz bulaşmaya uğrar. Çölyak söz konusu değilse bu çapraz bulaşma sizi rahatsız etmeyebilir. Yada "glutensiz" olarak belirtilmiş ve çapraz bulaşma engellenerek üretilmiş olanları tercih edebilirsiniz.

📌 Ham kakao tozu ve glutensiz yulaf unu @guzel_gida 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım