Kahvaltı Keki


Zorlu bir kış geçiriyoruz ve bizim ev de hastalıklardan nasibini aldı. Sağlık sebepleri dolayısıyla bir süredir buralarda yoktum ama pazar kahvaltısına yetişecek lezzetli ve de #glutensiz bir tarif ile döndüm.

Glutensiz beslenirken tatlı alternatifi bulmak/hazırlamak kolay oluyor da tuzlu alternatifleri daha sınırlı. Yılların damak tadını, kıvamını yakalamak biraz zor oluyor. Bu tarifi denerken mercimek ile böyle bir kıvam olabileceğinden şüpheliydim açıkçası ama unsuz olduğu belli olmuyor. 

Gelelim tarife⬇️ 

KAHVALTI KEKİ
2 yumurta
1 su bardağı sarı mercimek
1 çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı lor peyniri
1 tutam ince kıyılmış dereotu ve maydonoz
1 tane ince doğranmış kapya biber
1 tane ince doğranmış yeşil biber
½ çay bardağı dilimlenmiş zeytin
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz

Mercimeği iyice yıkadıktan sonra birkaç saat sıcak suda bekletin ve süzün. Rondoda homojen hale getirin.
Ayrı bir yerde yumurtayı tuz ile çırpın. Ardından tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Genişçe bir kalıba boşaltıp üzerine çörekotu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180’lik fırında 20-30 dk arasında pişirin. Pişirme süresi kalıbın şekline göre değişmektedir kürdan ile kontrol etmeyi unutmayın. 

Afiyetle 🌼

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım