Glutensiz Beslenme 2
Kendi doğal yapısı glutensiz olan yiyecekler:
🔻Karabuğday
🔺️Pirinç
🔻Mısır
🔺️Patates
🔻Kurubaklagiller
🔺️Kuruyemişler
🔻Yulaf
🔺️Kinoa
🔻Teff
🔺️Amaranth
🔺️Pirinç
🔻Mısır
🔺️Patates
🔻Kurubaklagiller
🔺️Kuruyemişler
🔻Yulaf
🔺️Kinoa
🔻Teff
🔺️Amaranth
Bu besinleri ve bunlardan elde edilen unları yemeklerimizde, hamurişlerimizde gönül rahatlığıyla kullanabiliyoruz. Öncelikli amacımız sağlıklı ve dengeli beslenmek olduğu için işlenerek gluteni arındırılmış gıdalar yerine doğal yapısı glutensiz olan gıdaları seçmeliyiz. Bu saydığım ürünleri birçok markette bulabiliyoruz. Bununla beraber ben yaşadığım şehir dolayısıyla çoğunlukla internetten alışveriş yapıyorum. Son zamanlarda kullandığım markalar @guzel_gida @naturelkapowders @pinoaturkiye
📌Küçük bir not eklemek istiyorum; mısır ve yulaf özünde glutensiz olup üretim, işlenme aşamalarında çapraz bulaşmaya uğrayan tahıllardır. Çölyak söz konusu değilse bu çapraz bulaşma sizi rahatsız etmeyebilir. Yada özellikle “glutensiz” olarak belirtilmiş ve çapraz bulaşma engellenerek üretilmiş olanları tercih edebilirsiniz.
Sağlıklı günler🌼

Yorumlar
Yorum Gönder