Glutensiz Beslenme 2


Glutensiz beslenirken tüketilmemesi gerekenleri önceki icerikte anlattım. Geriye ne kaldı, ne yiyeceğiz diye soracak olursanız buyurun glutensiz beslenirken buğday ürünlerinin yerine alternatif neler kullanabiliriz onları anlatayım.

Kendi doğal yapısı glutensiz olan yiyecekler:

🔻Karabuğday
🔺️Pirinç
🔻Mısır
🔺️Patates
🔻Kurubaklagiller
🔺️Kuruyemişler
🔻Yulaf
🔺️Kinoa
🔻Teff
🔺️Amaranth

Bu besinleri ve bunlardan elde edilen unları yemeklerimizde, hamurişlerimizde gönül rahatlığıyla kullanabiliyoruz. Öncelikli amacımız sağlıklı ve dengeli beslenmek olduğu için işlenerek gluteni arındırılmış gıdalar yerine doğal yapısı glutensiz olan gıdaları seçmeliyiz. Bu saydığım ürünleri birçok markette bulabiliyoruz. Bununla beraber ben yaşadığım şehir dolayısıyla çoğunlukla internetten alışveriş yapıyorum. Son zamanlarda kullandığım markalar @guzel_gida @naturelkapowders @pinoaturkiye
📌Küçük bir not eklemek istiyorum; mısır ve yulaf özünde glutensiz olup üretim, işlenme aşamalarında çapraz bulaşmaya uğrayan tahıllardır. Çölyak söz konusu değilse bu çapraz bulaşma sizi rahatsız etmeyebilir. Yada özellikle “glutensiz” olarak belirtilmiş ve çapraz bulaşma engellenerek üretilmiş olanları tercih edebilirsiniz.
Sağlıklı günler🌼

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım