Ev Yapımı Fındık Ezmesi Tarifi
Market raflarındaki birçok ürünü evde kolayca yapmamız mümkün. Bunlardan biri de fındık ezmesi. Tek bir malzemeye ihtiyacımız var: fındık!
Buyrun tarife⬇️
🌰200 gram kadar iç fındığı tavada ısıtmaya başlayın, kabukları kolayca soyulabilir hale gelince ocaktan alın ve hızlıca soyun. Ben kavrulmuş (soyulmuş) iç fındık kullanıyorum. Tavada 5 dakika kadar ısıtıyorum, ısınınca yağını salması daha kolay oluyor.🌰Fındığı rondoya alın ve çalıştırmaya başlayın. Fındık önce un haline gelecek. Siz çalıştırmaya devam ettikçe fındık yağını salmaya başlayacak. Hemen bırakmayın ve çalıştırmaya devam edin, gittikçe akışkan bir kıvam alacak. Bu arada rondonuzu yakmamak için ara vererek çalıştırmaya özen gösterin. Krema kıvamına geldiğinde tatlandırıcı, koruyucu içermeyen fındık ezmeniz hazır.
Buzdolabına koymanıza gerek yok, kapaklı bir cam kavanozda 2 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Ben muz, cennet hurması gibi meyvelerin yanında sade olarak tüketiyorum. Ama kızım için bir miktar bal🍯 ile tatlandırıyorum. Alternatif olarak keçiboynuzu özü & kakao ile karıştırıp koyu renkli bir krema elde edebilirsiniz veya benmari usulü erittiğiniz bitter cikolatayla kariştırabilirsiniz.Ben bir Ordu'lu olarak fındıktan yanayım ama aynı şekilde fıstık ezmesi de hazırlanabiliyor. Gerisi damak zevkinize ve hayal gücünüze kalmış; afiyetle!
❕Raf ürünleri süslü paketlerinin içinde onlarca, yüzlerce katkı maddesi barındırıyor. Bu kadar basit ve pratik alternatifleri varken lütfen çocuklarınızı katkısız ve doğal olanlara beslemeye çalışın. Unutmayın çocukluk çağındaki sağlıklı beslenme alışkanlıkları, ileri yaşlarda görülebilecek sağlık sorunlarının önlenmesinde önemli rol oynar.
Sağlıklı günler🌼

Yorumlar
Yorum Gönder