Dereotlu Poğaça
Buğday unu alternatifleriyle devam ediyorum; bakliyat unlarında hamur bağlanması ve şekillendirmek zor olabiliyor. Ben ele yapışacak ama şekillenebilecek bir kıvamda bırakıyorum. Bu yüzden unu en son ve azar azar eklemelisiniz.DEREOTLU POĞAÇA🌿
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
1,5 çay bardağı kurufasulye unu ( @kentoncomtr )
1 çay kaşığı tuz
1/2 paket kabartma tozu
Çeyrek demet kıyılmış dereotu
Önce yumurtanın sarısını, üzerine sürmek için ayırın. Yumurtanın beyazı, yoğurt, sıvıyağ, tereyağ ve tuzu karıştırın. Kıyılmış dereotunu , kabartma tozunu ilave edin. Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Mandalina büyükülüğünde parçaları yuvarlayıp tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız fırında 180°'de 20 dakika pişirin. Afiyetle 🌼

Yorumlar
Yorum Gönder