Balık Çorbası Tarifi
Sağlıklı beslenmeye ekstra özen gösterdiğimiz şu günlere uygun bir tarifle geldim. Haftada (en az) 2 gün balık yemeli; yağda kızartmadan ziyade buğulama, fırında pişirme gibi daha sağlıklı olan pişirme yöntemlerini tercih etmeliyiz. Eğer evde pişirmek üzere büyük balıklardan aldıysanız, mutlaka kılçığını da ayıklatıp alın. Kılçığını kullanarak kolayca sebzeli balık çorbası yapabilirsiniz. Buyrun tarif👇BALIK ÇORBASI
Yarım patates
1 küçük havuç
Yarım soğan
3-4 diş sarımsak
Zeytinyağı
2 yemek kaşığı tek şehriye
1 yemek kaşığı sirke
1 limonun suyu
Baharatlar ve tuz
🐟Balığın kılçığını güzelce yıkadıktan sonra bir tencereye alın. Havuç, soğan ve patatesi soyduktan sonra bütün olarak tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Kısık ateşte balık yumuşayana kadar pişirin ve süzün.
🐟Patates ve havuç hafifçe yumuşamış oluyor, onları rendeleyin. Kılçıklardaki balık etlerini ayıklayın ve parmağınızla didikleyin aman ufak kılçık parçaları karışmasın. Tencereye zeytinyağı, sarmısaklar ve şehriyeyi alıp kavurun. Üzerine rendelediğiniz sebzeleri, didiklediğiniz balık etlerini ve ilk başta süzdüğünüz suyu ekleyin. Kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Tuz, dilediğiniz baharatlar ve 1 limonun suyunu ilave edin.
Afiyetle🌼

Yorumlar
Yorum Gönder