Limonata Tarifi


Sıcakların artışıyla birlikte yıllardır evde yapıp severek içtiğimiz limonata tarifini paylaşmak istedim. Önce limonatayı yapalım ardından da artan kabuklarla temizlik sirkesi kuralım✌

🍹LİMONATA🍹
6 limonun suyu
3 limonun rendesi
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı bal
Taze nane yaprakları
Taze fesleğen yaprakları
Önce limonları (3 tanesini) beyazlarına çok girmeden incecik rendeleyin. Tüm limonları sıkın. Bal hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın, karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kapatıp oda sıcaklığına kadar soğutun. Balı ekleyip eritin. Buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra süzdüğünüz karışım şurubunuz olacak (Bunu kapaklı cam kavanozda buzdolabında 4-5 gün muhafaza edebilirsiniz). Şurubu 1’e 1 ölçüde soğuk su ile karıştırıp servis yapabilirsiniz. 

Afiyetle 🌻

〰️NOT: Artan limon kabuklarını atmayın, kapaklı bir saklama kabında buzdolabına koyun. Temizlik sirkesi tarifi gelecek🤞

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım