Beren'in 23 Nisan Pastası
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, TBMM’nin açılışının 100.yıldönümünde elimizde bayraklarla sokaklarda coşkulu kutlamalar yapmayı planlamıştık ama içinde bulunduğumuz bugünlerde evlerde kutlamak zorunda kaldık. Beren’in 23 nisanları güzel yaşaması ve anımsaması benim için çok kıymetli, o yüzden bu sene madem okullarda çocuklarla kutlayamıyoruz evimizi süsleyelim dedik. Bir de bayram pastası yaptık ki Beren’in favorisi çilekli-muzlu🍌🍓BEREN’İN 23 NİSAN PASTASI
Pandispanyası için;
3 yumurta
100g toz şeker
100g karabuğday unu
½ paket kabartma tozu
Kreması için;
300ml süt
1 yumurta
1 kahve fincanı toz şeker
½ kahve fincanı mısır nişastası
½ kahve fincanı karabuğday unu
1 yemek kaşığı labne
Süsleme için;
Çilek, muz, kakao parçacıkları
Yumurtaları toz şeker ile çırpmaya başlayın ve iyice kabarana kadar çırpın. Üzerine unun yarısı ve kabartma tozunu ekleyin. Spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın. Kalan unu da ilave edin. Hiç un tortusu kalmamasına özen gösterin. 24 cm kalipta, önceden ısıtılmış fırında 180°`de 25 dk pişirin. Kürdanla kontrol etmeyi unutmayin. Soğuduktan sonra ortadan keserek 2 kata ayırın.
Krema için labne hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın önce güzelce çırpın ve homojen karışmasını sağlayın. Ardından altını açıp kısık ateşte pişirin. Koyulaşınca soğumaya bırakın. Krema soğuyunca labneyi ilave edin ve güzelce karıştırın.
Kekin alt katını süt ile ıslattıktan sonra kremasını sürün, malzemelerini koyun. Kekin üst katını da kapatıp süt ile ıslatın önce krema sonra meyve dilimleri ile süsleyin. Zaten gerisi damak tadınıza kalmış. Ben #glutensiz olması için karabuğday unu kullandım ama buğday unu da koyabilirsiniz. Kakao parçacıklari yerine de damla çikolata kullanabilirsiniz.

Yorumlar
Yorum Gönder