Evde sirke kurmaya ne dersiniz?


Evde sirke kurmaya ne dersiniz? Hem doğal hem de market ürünlerine gore çok daha lezzetli oluyor evde kurulan sirke. 

TARİF➡️Kavanozun yarısına kadar meyve dolduruyorsunuz. Uzerine varsa sirke anası (bende vardı), yoksa da bal+nohut koyuyorsunuz. Kavanozu icme suyu ile doldurup kapak yerine bir tülbent baglıyorsunuz. Işık almayan bir yerde muhafaza ediyorsunuz.

Kurma işlemi tamam✔Şimdi sıra fermentasyonda. Kavanozdaki meyveler dibe çökene kadar her gün karıstırmak gerekiyor. Çöktükten sonra da yine kapaksız tülbentli sekilde ısıksız ortamda bekletiyorsunuz. Sirke anası oluşup dibe çökünce de sirkemiz artık hazır. Fermente besin olduğu için, vücudu alkalileştirdiği için sirke tüketmek oldukça faydalı. Öğünlerden sonra 1 bardak sikeli su içerseniz hem hazmı kolaylaştıracak hem de tokluk hissini artıracaktır. 
Afiyetle

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kefir ve Keten Tohumu

Kırmızı Lahana Turşusu Nasıl Hazırlanır ?

Burun Açıcı Karışım